Generelt om dykking

Nord-Kypros er en ukjent juvel, Nord-Kypros er faktisk en av de beste stedene i verden for dykking.

I århundrer har kystlinjen rundt Nord-Kypros vært uberørt, i motsetning til svært mange andre populære dykke destinasjoner, hvor kystlinjene har blitt ødelagt av bl.a. industri og turisme.

Det er få men attraktive dykkesenter som stadig flere entusiaster oppdager.

Nord-Kypros har over 300 km kystlinje og en av de lengste dykkesesongene i Middelhavet. Det er et maritimt liv i alle former og størrelser for deg å utforske. Fra blekksprut og skilpadder til fisk og skipsvrak. Det er alltid et eventyr hver gang du dykker.

Når «fivefingers» fjellene faller bratte ned i det dypblå Middelhavet, faller havbunnen bratt i 25 meter og gjør kysten rundt bl.a. Kyrenia helt perfekt for dykking.

På ‘Fred Reef’ like utenfor Kyrenia er det mye marint liv å se, oppleve  og filme.

Få med deg alt fra «turtle beach» med oppdrett av skildpaddder til supercaravelle jetfly som ligger på ca 10 meter dyp.  Dykk på gammelt romersk skipbrudd til handelsskip med detaljer som fortsatt er inntakt.

BHB Eiendom samarbeider med de mest erfarne dykkersenter som tilbyr PADI dykkerkurs, dykking med dykkeleder, utleie av utstyr, dagsturer med båt, snorkling og fokus på bærekraftig utvikling.

 

 

Drømmen om et feriehus i utlandet er nærmere enn du tror

Vil du vite mer om livet på Kypros? Vi vet mye om hvordan det er å bo på Kypros. Fra hva du kan gjøre til regler rundt flytting og hvordan livstandarden er.
Er det noe du lurer på? Send oss et spørsmål.