Korineum Golf & Beach Resort

Nord-Kypros er en perle, rik på historie, kultur og ikke minst en fantastisk flott 18 hulls golfbane som bare ligger noen få km utenfor byen Kyrenia.

Korineum Golf & Beach Resort, ble bygget i 2009 og har tilreisende golfspillere fra hele verden.

Hvis man ikke spiller golf kan man likevel tar turen opp til Korinium for bla. å spise en bedre lunsj eller la seg friste av en frokost/middag- buffet til ca 100 NOK.

Korineum Golf Club har i tillegg en nydelig sandstrand som alle fritt kan disponere.

Mange nordmenn som har kjøpt seg eiendom, spesielt i Esentepe området, benytter seg av dette stedet for å spise en bedre middag eller en gedigen frokost-/middags-buffet.

Her er det ikke spart på noe, og alt til svært behagelige priser.

Verdens eldste oliventrær

Visste du at noen av verdens eldste oliventrær finnes på Nord-Kypros?

Oliventrærne er kanskje ikke den første attraksjonen du ønsker å besøke når du er på Nord-Kypros, men det er absolutt en av de mektigste.

Det er en spesiell følelse å sitte i skyggen av et 1000 år gammelt oliventre og la tankene og fantasien vandre mange hundrede år tilbake.
Man blir lett litt tankefull og får kanskje litt mere perspektiv på livet og naturen?

Generelt om dykking

Nord-Kypros er en ukjent juvel, Nord-Kypros er faktisk en av de beste stedene i verden for dykking.

I århundrer har kystlinjen rundt Nord-Kypros vært uberørt, i motsetning til svært mange andre populære dykke destinasjoner, hvor kystlinjene har blitt ødelagt av bl.a. industri og turisme.

Det er få men attraktive dykkesenter som stadig flere entusiaster oppdager.

Nord-Kypros har over 300 km kystlinje og en av de lengste dykkesesongene i Middelhavet. Det er et maritimt liv i alle former og størrelser for deg å utforske. Fra blekksprut og skilpadder til fisk og skipsvrak. Det er alltid et eventyr hver gang du dykker.

Når «fivefingers» fjellene faller bratte ned i det dypblå Middelhavet, faller havbunnen bratt i 25 meter og gjør kysten rundt bl.a. Kyrenia helt perfekt for dykking.

På ‘Fred Reef’ like utenfor Kyrenia er det mye marint liv å se, oppleve  og filme.

Få med deg alt fra «turtle beach» med oppdrett av skildpaddder til supercaravelle jetfly som ligger på ca 10 meter dyp.  Dykk på gammelt romersk skipbrudd til handelsskip med detaljer som fortsatt er inntakt.

BHB Eiendom samarbeider med de mest erfarne dykkersenter som tilbyr PADI dykkerkurs, dykking med dykkeleder, utleie av utstyr, dagsturer med båt, snorkling og fokus på bærekraftig utvikling.